MedveSajt á la Vylyan
2018. március. 02.
Medvehagyma túra és holland sajtműhely a Vylyan Teraszon
Mikor?
2018.március. 24 szombat
Rendhagyó medvehagyma túránkon szó szerint utánajárunk a környék lelőhelyeinek, majd a Teraszra visszaérve egy közös ebéd előtt ellessük a sajtfondü készítés titkait a „legmagyarabb holland” barátunk, Simon Wintermans vendégséf segítségével.
Program
- 10.00 – Találkozás a Vylyan Teraszon, túraindító KAKAS Rozé 2017, medvehagymás pogácsa, útravaló szendvics
- 10:30 – Indulás!
A túra a délelőtt fél 11:00-kor indul. A túrára a pihenőkkel kb. 3 órát számolunk, a táv nem megerőltető, alkalmas lábbeli ajánlott! A teraszról a kéktúra útvonalán nyugatra, a Mandolás dűlő felé indulunk, a környékünk legjobb medvehagyma lelőhelyéig, a Bika rétig megyünk, itt lehet gyűjteni (a gyűjtéshez adunk alkalmas szatyrot), majd indulunk vissza a teraszra. A túra hossza oda-vissza 7 km, könnyű terepen.
A tél végén már nagyon ki vagyunk éhezve a zöldre, ezért örülünk különösen az első kibújó növényeknek, pláne, ha az ehető és finom is, sőt még gyógyhatása is ezerféle van. Ilyen a medvehagyma! Aki szeret túrázni, összekötjük a kellemest a hasznossal, fel lehet tölteni a kamrát frissen szedett medvehagymával!
Visszaérkezés kb. 14:00 órakor
A túravezető Gönczöl Gábor kollégánk, aki a vidéket természetfotói által is igen jól ismeri.
- Látvány sajtfondü és kóstolás Simon-nal – BOSZORKÁNY Rizling 2017 és HERKA Chardonnay 2017
- Ebéd a Vylyan konyhából: Medvehagymás csirke burger és rozmaringos édesburgonya – KAKAS Rozé 2017
- Desszert Simontól: Poffertjes – holland mini palacsinta
- Lecsengés a beszélgetéshez: Vylyan Csóka 2014, Vylyan Merlot 2015
Akikkel találkozhat
- Debreczeni Mónika birtokigazgató
- Vendégséfünk – Simon Wintermans, aki sajt fondüt és a desszertet készíti és egészen biztosan érdekes történetekkel fűszerezi!
Vendégséfünkről
Simon Wintermans, a „legmagyarabb holland tüke”
Akik hallották már hírét a kulturális fővárosokba elbicikliző, vagy pécset tulipánokkal elárasztó pécsi hollandról, azt is tudják, hogy Simon nem csak aktív polgár, hanem nagy hobbija a gasztronómia is szerepet kap életében, és szerencsére, általa a pécsiekében is. Vallja, hogy a legjobb, ami Magyarországon készül:a bor, s ami Hollandiában: a sajt- …és nem fordítva;-)!
A Sajtfondü műfajt nagyon sok tapasztalattal műveli. Fondüt készíteni roppant egyszerűnek tűnik, de valójában sok ’titkos’ apró mozzanattól lesz tökéletes a végeredmény, ezért is hívtuk meg, hogy „ellessük” ezeket a fogásokat, s nem utolsó sorban, hogy hihetetlenül finom Gouda sajtokat kóstoljunk, autentikus „kulturális” körítéssel.
Árak
- „Mindent bele”: 6.800 Ft/fő (amely tartalmazza
- Alkoholmentes, gyermek: 3.200 Ft/fő
A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
Jelentkezés március 21-ig a túravezetőnél, Gönczöl Gábornál – 30/376-0885, vendeglatas@vylyan.hu
40 fő jelentkezését tudjuk fogadni.