Nyári hűsítő receptek a Vylyan teraszról
2017. június 12.
Legendás borlimonádék és gyöngyöző levendula – KSZÍ koktél
Amíg séfünk a konyhában tevékenykedik, teraszkapitányunk Péter Ákos szívesen kreatívkodik a borokkal, s finom nyári italokkal kísérletezik, nagyon jó érzékkel. Amúgy is egyre nagyobb divatja van a boros alapú italoknak, s a Vylyan terasz vendégei is szívesen választanak a nyári hűsítő borkoktéljaink közül. Ákost kifaggattuk a receptekről, hátha valaki otthon is kedvet kap egy kis különlegességre. (Az autentikus italokat persze a legjobb, ha itt, a Vylyan Teraszon fogyasztja! 🙂
„Házi szörpökből, hazai alapanyagokból alkottam meg három bor limonádénkat, a Bodzás Boszit, a Málnás Kakast és a Meggyes Macskát. Bónusznak pedig egy pofonegyszerű, közkedvelt levendulás KSZÍ koktélt is ajánlok Önöknek. Aperitívként vagy hűsítőként bármelyik leveszi a lábáról a vendégeket.”
Legendás borlimonádék
Három legendás classicus borunk gyümölcsössége jól passzol az idény gyümölcsök ízeihez, így a legjobb választás e gyümölcsökkel egy frissítő nyári borkoktélt keverni a vendégek nagy örömére! Egészségükre!
Fogjunk egy borospoharat, dobjunk bele 2-3 jégkockát, töltsük bele a bort, adjuk hozzá a házi szörpöt és húzzuk fel szódával. Mentalevéllel és friss gyümölcsökkel díszítsük.
Bodzás Boszorkány
Hozzávalók:
- Vylyan Boszorkány Rizling
- Házi bodzaszörp 3cl
- Szóda 2 dl
- Citrom, lime
Málnás Kakas
Hozzávalók:
- Vylyan Kakas Rosé 1 dl
- Házi málnaszörp 3 cl
- Szóda 2 dl
- Friss málna
Meggyes Macska
Hozzávalók:
- Vylyan Macska Portugieser 1 dl
- Házi meggyszörp 3 cl
- Szóda 2 dl
- Meggy
Gyöngyöző levendula – KSZÍ koktél
Kiváló párosítás a levendula szörpünkhöz a Pinot Noir Rosé Gyöngyözöborunk, aki készített otthon levendulaszörpöt, mindenképp szerezzen be egy palack KSZI-t is!
Nagyon egyszerű a recept, pezsgőspohárba öntsünk 2cl szörpöt és 1 dl gyöngözőbort, amit egy szál friss levendulával dekorálhatunk.
Házi levendulaszörp
Bőven terem levendulánk a Vylyan teraszon, amely nem csak szép látvány, de a pohárban is nagyon élvezetes. A gyümölcsszörpök elkészítési módja közismert, de a levendula receptjét közzé teszem, ahogy én készítem. Mikor virágokból készítek szörpöt, mindig az elsődleges szempont hogy az ízek mellett a virág gyönyörű színét is megőrizzem. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a vendég minden érzékszervét gyönyörködtessük. A titka, hogy amikor a virág belekerül a szörpbe, már nem szabad hőkezelni, így ugyan lassabban készül el, de szerintem mindenképp megéri a plusz ráfordított időt.
Elkészítés:
1/1 arányban készítsünk cukorszirupot, amit visszahűtünk 30 C –ra, s ezután tehetjük bele a levendulavirágot és a literenkénti 1 evőkanál citromsavat, ami szintén segítségünkre lesz a szín megtartásában. Egy éjszakát hagyjuk állni, ezt követően leszűrjük és tiszta üvegekbe töltjük, hűtve tároljuk.